Billede af syartikler

Redesign syning -
hold i Ringkøbing fra 16 år


Tilmelding Redesign syning efterår

Tilmelding Redesign syning forår


- fra skrald til unika
 

YDERLIGERE INFO

Undervisningen foregår i Ringkøbing onsdag 19-21.

Der kan være max. 8 på holdet. Ved mange tilmeldinger kan holdet deles op efter alder og/eller niveau. Der kan komme udgifter til materialer. Symaskiner har vi til rådighed.

Vi syr og redesigner med genbrugstekstiler. Fokus på den kreative proces med en sjov og legende tilgang. Syning skal være sjovt - ikke perfekt. Syning for alle - både begyndere og øvede kan være med.

Om faget

Ved deltagelse i faget redesign skal du opleve potentialerne i brugt tøj og tekstiler i stedet for at betragte det som skrald. Du skal opleve, hvordan du med dine egne hænder kan skabe unikke og autentiske beklædningsgenstande.

Herudover skal du lære om tøjglæde og hvordan man passer bedst muligt på sit tøj ift. levetid og reparationer. Det er vigtig at italesætte, hvordan vi med redesign kan mindske overforbrug af tøj og tekstiler.

Du styrkes i at være autentisk i dine projekter og mærker syglæde. Du bliver støttet i at gå til syhåndværket med en legende tilgang, hvor man gør sig erfaring og afprøver ideer. Akkuratesse og snorlige syninger er ikke det styrende i undervisningen, men i stedet glæden ved at skabe og udfolde sig kreativt.

I en bæredygtig livsførelse er genbrug og fokus på ressourcer essentiel. De fleste er ikke i tvivl om, at genbrug er et godt valg, men for mange er det svært at navigere i. Vi er blevet gode til at style vores hjem med genbrugsfund og loppemarkederne er propfyldte over hele landet.

Når det kommer til tøj og tekstiler, oplever vi stadig barrierer hos mange og det er der flere grunde til, men for mange unge er det populært at handle tøj i genbrug. De er derfor med til, at nedbryde tabuerne omkring genbrugstøj og tekstiler.

Håndarbejde har de seneste 5-6 år vundet indpas og hvor det startede med hækling, er strik nu særdeles populært. Det er derfor nærliggende at tro, at syning bliver det næste håndværk, som vinder ind.

Kigger vi mod vores naboland Norge, er redesign og syning med genbrugsmaterialer meget populært på nuværende tidspunkt. Flere større bloggere og instagramprofiler har taget symaskinen til sig og den er særlig bevendt, når man skal have sit genbrugstøj til at passe i størrelse og design. De klimabevidste unge er derfor ved at få øjnene op for den værdi, det giver, at kunne skabe sit eget og bæredygtige tøj.

Undervisningsform

Holdundervisningen vil hver gang starte med et oplæg fra underviseren efterfulgt af 1,5 times projektarbejde, hvor deltagerne arbejder på deres kreationer.

Oplægget kan handle om alt fra en demonstration af en syteknik og dens anvendelsesmuligheder til undervisning i, hvordan vi vasker vores tøj mest korrekt ift. miljø og holdbarhed.

Efterfølgende vil eleverne få lov til at kaste sig over deres projekter og underviseren vil guide og forventningsafstemme deres projekt ift. deres aktuelle sykundskaber igennem forløbet. Hvis eleven har et ambitiøs mål, vil dette sagtens kunne nås, hvis eleven laver små delprojekter undervejs, hvor han/hun får arbejdet med de teknikker, som det kræves, for at nå i mål med det ønskede projekt.

Underviseren hjælper med at holde symaskinerne kørende, for det er meget vigtigt at symaskinerne kører problemfrit, da maskinproblemer hurtigt kan tage mod og motivation fra eleverne.

Målbeskrivelse

Eleverne skal ved endt undervisningsforløb i redesign, selvstændigt kunne benytte en symaskine, mestre simple syteknikker og kunne sy basale sting i hånden. Herudover skal eleverne kunne anvende et simpelt symønster, hvor der er mulighed for selv at udfolde sig med kreative ændringer og variationer af mønstret. De skal også afprøve teknikker ift. at lave egne mønstre efter deres eget tøj.

Eleverne skal kunne se alternative muligheder i simple tekstiler, såsom sengelinned, duge, T-shirts og skjorter. I forhold til tekstilerne skal eleverne være i stand til at kende forskel på de mest anvendte tekstiler til beklædning og deres anvendelsesmuligheder.

Slutteligt skal eleverne også have en basal viden om vejen til en grøn garderobe. Hvordan de reparere og passer på deres tøj og tekstiler, samt hvilke overvejelser de bør gøre sig, når de udvælger tøj og finder tøjglæde.

Underviser

Helle Tarpgaard Andersen - se Helles syprojekter på Instagram her

              Tilmeld dig her