{{EmailMessaging:Email.PreHeader}}
topbillede kulturskolen med 2 børn

Kulturskolens nyhedsbrev december 2022

Så nærmer vi os afrundingen af året 2022 og det giver altid anledning til tilbageblik og til at kigge fremad.

Nyt om undervisere - Kultur og sundhed er nyt tiltag

Pr. 1/1-2023 har vi ansat Helle Tarpgaard Andersen som projektleder for Kulturskolens kommende tiltag: Kultur og sundhed. Helle får til opgave at udvikle og fundraise nye tiltag omkring kultur og sundhed, da vi fra Kulturskolen mener, vi har meget at byde ind med i forhold til sundhedsfremme, trivsel og et aktivt liv med kultur for alle aldre.

Brugerundersøgelse om Kulturskolen 

Kulturskolen vil gerne nå bredere ud, og i den anledning fik vi lavet en undersøgelse via kommunens analyseafdeling, der har spurgt borgerpanelet. Det viser sig, at tilfredsheden blandt brugerne er meget høj. Men der er rigtig mange der ikke ved, hvad en kulturskole er og hvilke tilbud der er. Det skal vi have gjort noget ved, og det arbejder vi på. Og samtidig vil vi blive rigtig glade, hvis flere deler deres oplevelser med Kulturskolen og fortæller om de muligheder, der er i Kulturskolen.

Vi vil supplere med en brugerundersøgelse blandt de nuværende elever for at få et endnu bedre billede af + og – ved at være elev i Kulturskolen. Har du gode idéer modtages de meget gerne. Send dem til kulturskoleleder Preben Frederiksen på mail: preben.frederiksen@rksk.dk eller ring på 29685582.

Koncerter og arrangementer i 2023

  • Den 7. januar 2023 er der Nytårskoncert i Ringkøbing i samarbejde med Rindum SU.
  • Gratis workshops: Den 19. januar er der sangskriverworkshop og 28.-29. januar er filmworkshop - begge i Ringkøbing 
  • Den 1. og 3. februar 2023 er der balletforestillinger i Skjern. I år kan I glæde jer til forestillingen Askepot.
  • Den 26. februar er der Spillemandstræf på Generator i Ringkøbing
  • Torsdag den 30. marts 2023 præsenterer vi vores store fællesforestilling der i år har temaet tegnefilm, animation og spil.

Der er i øvrigt mange flere koncerter og workshops at glæde sig til, så hold øje med vores hjemmeside kulturskolen.rksk.dk/kalender 
og vores Facebook-side for løbende information.

Giv kulturoplevelser eller undervisning i julegave

Mangler du en god julegave, så giv oplevelser i gave - du kan købe billet til Nytårskoncert, Spillemandstræf og vores balletforestilling Askepot i julegave. Der er billetlinks til alle vores forestillinger ovenfor. I år kan du desuden købe gavekort til undervisning i både musik og vores øvrige kreative fag i julegave. Det koster kun 250,- for kreative fag og 275,- for musik til 5 x undervisning.
Køb gavekort og billetter til oplevelser her

Et orkester for dem, der IKKE kan spille :) 

Gennem vores samarbejde med andre kulturinstitutioner i ind- og udland får vi inspiration til nye tiltag. Et af dem er, at vi vil starte et orkester op for voksne og ældre der aldrig har spillet på et instrument. Vi prøvede konceptet af i november med meget positive tilbagemeldinger fra de ca. 20 deltagere, der var med: 
- "En livgivende og inspirerende dag"
- "En fantastisk eftermiddag - en oplevelse, man ikke kan få andre steder"
, var nogle af de udtalelser vi modtag.  

Efter 1. øvegang kan man spille det første nummer sammen – håber vi ;-) Det lykkes i Holland, så mon ikke også det kan lykkes i Danmark. Og grunden til vi kaster os ud i et sådant tilbud er, at vi ved der er megen glæde forbundet ved at spille musik og udtrykke sig i musik. Det er sundt at spille og synge – glæden bobler – og det vil vi gerne videregive til mange flere. Vi forventer at starte i marts 2023. Følg med på vores Facebook-side, hvor vi løbende informerer om nye tilbud. 

Billede af mennesker som spille på trompet

Vi vil lave vestkystens største brassband

Og så kalder vi på alle der har et messinginstrument liggende – i stuen, på loftet, under sengen eller hvor det nu har gemt sig. Vi vil gerne samle alle messinginstrumenter – trompet, cornet, tuba, horn, euphonium, trækbasun osv. og lave vestkystens største brassband – ledet af Therese. Vi satser på at mødes i det nye år 2023.


Deltag gratis i Bandfabrik

Kulturskolen deltager i flere regionale og internationale projekter. Det giver mulighed for at afprøve nye undervisningsformer og hente ny inspiration. Det er bandfabrikkerne et godt eksempel på. Der er bandfabrik på Ringkøbing Skole afd. Alkjær samt i Ungdomsskolen. Tilbuddet er gratis i dette skoleår og vi har plads til flere. Kontakt Kulturskolen – så hjælper vi dig videre. 

Billede af børn og unge rundt om et klaver til Bandfabrik

Dans og redesign i Ringkøbing

I januar flytter vores Redesign syhold til nye rammer på Brogaarden i Ringkøbing. Der er indrettet helt nyt syværksted og det bliver i disse inspirerende rammer, at undervisningen i redesign med genbrugstekstiller skal foregå. Der er stadig ledige pladser. Desuden vil vi gerne slå et slag for vores dansehold i Ringkøbing om mandagen. Der er fem forskellige dansehold i ballet og moderne dans - og vi vil gerne have flere med, opstart efter ferien er den 9. januar. Se vores dansehold i Ringkøbing her.Nye måder at udbrede musik og kultur til alle

Desuden deltager vi under Kultursamarbejdet i projektet ”Musik for alle børn”, der arbejder på at etablere et kraftcenter til at løfte musikfaget i skolen og at styrke samarbejdet mellem skole/musikskole. Der er kort fortalt mangel på musiklærere og for få der vælger uddannelsen. Derfor går musik- og kulturskolerne mere og mere ind i arbejdet med musik i skolen i samarbejde med en lærer eller pædagog fra skolen. Og samtidig arbejdes der også med at løfte sang og musik i daginstitutionerne, f.eks. via efteruddannelse og ønske om at gøre musik obligatorisk på pædagoguddannelsen. Dette arbejde er selvfølgelig meget vigtigt for os, da en faldende søgning til musikskolerne er set de seneste år. Og vi ser jo de meget positive resultater af at arbejde med musik og sang med børn og vigtigheden af at mestre musikken og kunsten i det hele taget. Kreativitet er på alle måder en vigtig del af vores børn og unges fremtid – både i arbejdet og i fritiden.

Lad os sammen fortælle de gode oplevelser der er i mødet med musik, dans, billedkunst, keramik, illustration, skuespil, film og redesign syning.

Tak fordi du læste med. Vi vil løbende holde abonnenterne af nyhedsbrevet orienteret om hvad der foregår i Kulturskolen Ringkøbing-Skjern. Og vi modtager gerne dine input til indhold. Kontakt kommunikationsmedarbejder Line Skov Randrup på mail: line.randrup@rksk.dk

Sidst – men ikke mindst – tusind tak for året 2022. Fra Kulturskolen vil vi ønske alle en glædelig jul samt et godt nytår.

Mange kulturelle julehilsener, 
Kulturskolen Ringkøbing-Skjern

 

 

 
Kulturskolen logo

Kontakt Kulturskolen

Rindumvej 1
6950 Ringkøbing
Ranunkelvej 11
6900 Skjern

Ring til os: 99741389 / 99742555
kulturskolen@rksk.dk


Denne e-mail er sendt til: {{EmailMessaging:Recipient.Name}} ({{EmailMessaging:Recipient.Email}})