Billede af Kaya Brüel og Troels Lyby
9. september 2020

Nytårskoncert 2021 - udsat til 2022

NYTÅRSKONCERTEN I RINGKØBING UDSÆTTES TIL 2022

Vi har modtaget denne besked fra Orkester MidtVest, der efter et bestyrelsesmøde mandag den 2. november 2020 har valgt at udsætte Nytårskoncerten til 2022:

Orkester MidtVest aflyser nytårskoncert 2021

I starten af oktober gennemførte Orkester MidtVest en vellykket koncertrække – med håndsprit, afstand og alle relevante Corona-hensyn. 

I starten af november skulle billetsalget til nytårskoncertrækken være gået i gang, men stigende smittetal og løbende stramninger af restriktioner har betydet, at Orkester MidtVest ikke kan gennemføre koncertrækken. 

- Det er brandærgerligt, siger bestyrelsesformand Jens Dammeyer Sørensen, som meget gerne havde set koncerterne virkeliggjort. - Vi har opbygget en fantastisk tradition med nogle meget populære nytårskoncerter, men virkeligheden er den, at forholdene er blevet for vanskelige til at koncerterne kan gennemføres. Vigtige samarbejdspartnere har måttet melde fra pga. corona-situationen og tilbage står vi med et projekt, som er alt for usikkert både økonomisk og med hensyn til risikoen for smittespredning. Vi er rigtig kede af det, men vi synes, det er det eneste rigtige at gøre, siger Jens Dammeyer Sørensen.

Koncerterne skulle have fundet sted i Hanstholm, Ringkøbing og Holstebro, men selv om koncerterne til januar altså aflyses, arbejdes der på at realisere dem senere.  

- Vi havde et fantastisk set-up klart med Kaya Brüel og Troels Lyby som solister og Ole Faurschou som dirigent, siger orkesterchef Niels Bastrup. 

- Vi er lige nu i dialog med alle involverede parter i håb om, at samarbejdet kan udskydes et år, så vi kan afholde de planlagte koncerter i januar 2022 med de samme medvirkende, siger Niels Bastrup.

Orkester MidtVest består af unge talenter, dygtige fritidsmusikere samt professionelle, og dets nytårskoncerter plejer at trække fulde huse.

Yderligere oplysninger

Orkesterchef Niels Bastrup
Orkester MidtVest

Tlf. 2230 6494 

www.omv.dk

Det er ingen hemmelighed, at vi er ærgerlige over aflysningen og det handler ikke om manglende situationsfornemmelse. Vi har som alle andre fulgt Corona situationen, siden den blev en del af vores hverdag.

Vi har lagt mange kræfter i at lave set-up i Ringkøbing, der imødekommer alle krav og retningslinjer, der løbende udsendes fra myndighederne, således vores trofaste publikum og frivillige hjælpere vil føle sig trygge. 

Vi er imidlertid glade for, at der fra Orkester MidtVests side arbejdes på at udsætte programmet med solisterne Kaya Brüel og Troels Lyby og dirigenten Ole Faurschou til 2022, hvor vi i Ringkøbing forventer at kunne afholde koncerten enten lørdag den 8. eller lørdag den 15. januar 2022. 

Vi har valgt ikke at forsøge at finde en erstatning for orkesteret til nytårskoncert 2021. Planlægningsarbejdet er omfattende og nye aftaler kan ikke nås med så kort varsel, da der typisk laves aftaler et år i forvejen. Det er en mærkelig situation – der har ikke været en aflysning siden starten i 1993. 

Vi vil holde publikum, løbende opdateret på vores hjemmeside på www.rindumsu.dk og på Nytårskoncertens, Rindum SU’s og Kulturskolens Facebook sider.

For yderligere oplysninger:

Tove Hjerrild Andersen

Kulturskolen Ringkøbing-Skjern

eller   

Sidsel Krarup

Rindum SU

Med venlig hilsen

Nytårskoncerten i Ringkøbing 
 - et samarbejde mellem Rindum Sogne- og Ungdomsforening & Kulturskolen Ringkøbing-Skjern

Tove Hjerrild Andersen, Lise Pedersen, Gitte Kolby og Sidsel Reitz Krarup