Billede af pige der sidder med guitar

Strenge (guitar, bas, ukulele, banjo, mandolin)
 

Tilmelding her
 

Er du til den klassiske guitars smukke klang eller el-guitarens rå riffs? Blandt strengeinstrumenterne finder du også bassens dybe strenge, der er fundamentet i et hvert band og orkester. Du kan starte tidligt eller sent - alle kan være med. 
Der forventes undervisning i sæson 22/23 i Ringkøbing, Skjern, Videbæk, Tarm, Vorgod Barde Skole, Rækker Mølle Skolen. Flere skoler kan komme til. Kontakt Kulturskolen hvis du ikke kan finde svar her.

  • Guitar: På en guitar kan du lære at spille smukke klassiske solostykker og akkompagnere egensang eller andre instrumenter. Du lærer at spille melodispil og akkordspil efter noder, becifringer og tabulatur. Har du et ønske om at spille elguitar senere, er det godt at starte med almindelig guitar. Begyndere må være beredt på at få lidt ondt i fingerspidserne den første tid.

Det er også muligt at gå til guitar alene (i 20, 25 eller 30 minutter) eller 2 sammen på hold i 30 minutter. Dette er for alle klassetrin.

Tilmelding til guitar her


El-guitar: På en el-guitar arbejder vi med forskellige discipliner: Løse akkorder, barréakkorder, rytmeteknik, plekterteknik, melodispil efter noder og tabulatur. Vi sørger for, at det valgte repertoire tilgodeser dit niveau og dine interesser. Som begynder må du være forberedt på at få lidt ondt i fingerspidserne den første tid.
 

Tilmelding til el-guitar her
 

  • El-bas: Bassen definerer den klanglige bund i et orkester, der sammen med trommeslageren skaber det rytmiske fundament i sammenspillet. Vi vil arbejde med, at du får en god teknik og lyd på bassen, og du lærer at spille efter akkordskemaer og noder. Vi sørger for, at det valgte repertoire tilgodeser dit niveau og dine interesser.

Tilmelding til el-bas her
 

  • Ukulelen er et traditionelt hawaiiansk, firstrenget strengeinstrument, der stammer fra den portugisiske braguinha også kaldet machete. Ukulelen har 4 strenge, der i indbyrdes stemning minder meget om en højt stemt guitar. Ukulelen er i disse år blevet et meget populært instrument, der i høj grad bruges til sangakkompagnement. Sangskrivere, folkemusikere og mange andre bruger typisk instrumentet til både akkordspil og melodispil. Ukulelen findes i forskellige størrelser. Når du køber ukulele, så gå efter den bedste kvalitet, du har råd til. Spørg gerne din lærer til råds inden du køber.
  • Ukulelehold: Vi tilbyder også ukuleleundervisning på hold på Vorgod-Barde Skole. Man synger og spiller akkorder til mange forskellige populære sange og øver også lidt melodier og nogle fede riff. Holdet er både for de elever der har haft ukuleletimer i skolen og dem der måske aldrig har rørt en ukulele før. Når vi er klar, laver vi en lille koncert, hvor vi kan vise det frem vi har lært. Der er plads til 4 elever på holdet og vi øver i 45 minutter hver uge, hvis holdet er fyldt op.

    For børn fra 0.-6. klassetrin er det også muligt at gå til til ukulele alene (i 20, 25 eller 30 minutter) eller 2 sammen i 30 minutter. 

Tilmelding til ukulele her

Tilmelding til ukulele-hold Vorgod Barde
 

Tilmelding til banjo her
 

Tilmelding til mandolin her

 

 

Tilmeld dig her